PM: Vissheim och Restaurang Jord inleder samarbete – ska ta fram innovationer för matodling i restaurangmiljöer

Vissheim är ett startup-företag nischade på teknik och möbler för smart småskalig växtodling i urbana miljöer, Restaurang Jord en aktör tillhörande det absoluta toppskiktet i Sverige inom kulinariska upplevelser – nu inleder de två Linköpingsföretagen ett samarbete i syfte att göra grönskande upplevelser och odling av örter och grönsaker till naturliga inslag i restaurangmiljöer.

Sedan företagsstarten 2016 har Vissheims stora mission varit att göra odling av ätbara växter till ett naturligt inslag i städerna, där bl a hushåll, kontor och restauranger ska kunna bli egna matproducenter och oberoende av importer från fjärran ort. Nu inleder odlingsföretaget ett samarbete med Restaurang Jord, en White Guide-restaurang i Linköping som på kort tid har blivit populär och omtalad både på lokal och nationell nivå för sin kulinariska höjd och fängslande naturkänsla.

–   Restaurang Jord förkroppsligar allt som vi på Vissheim står för, de delar vår kärlek till naturen, vår syn på hållbarhet och den fantastiska känslan att plocka färska örter direkt från plantan till måltiden. Ett nära samarbete med krögare, dessutom av denna dignitet, kommer bidra enormt till Vissheims utveckling av framtida produkter för smart restaurangodling, jag är övertygad om att vi kommer skapa riktigt spännande saker tillsammans, säger Vissheims vd och medgrundare Erik Söderby.

Restaurang Jord, som bl a har beställt in Vissheims nylanserade växtmöbel Vimur som rumsavdelare i restaurangen, lägger stor vikt vid att erbjuda sina gäster minnesvärda helhetsupplevelser och menar på att detta samarbete kommer förstärka detta ytterligare och även bidra till deras hållbara profil.

–   Med ökat hållbarhetstänk och hårdare miljökrav ser vi samarbetet med Vissheim som en självklarhet! Det ger oss och våra gäster ett mer härodlat koncept där vi sår örter & grönsaker småskaligt inomhus året runt samt gynnar mångfalden i våra val av fröer, säger Jords grundare och restaurangchef Andreas Landén.

Samarbetet sparkades igång med ett stort lunchevent med tema stadsodling på Jord, arrangerat av Linköpings kommunala energileverantör Tekniska Verken och där aktörer som Linköpings universitet och stadsodlingsklustret från Göteborg, Stadsjord, var inbjudna.

Relaterat bildmaterial finns att hämta fritt från Dropbox.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Söderby, vd och medgrundare, Vissheim
erik@vissheim.com
072 548 06 92
www.vissheim.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *